Siering Edelsmeden

WELKOM IN HET ATELIER

Workshop zilverklei – 1 dagdeel

Je eigen sieraad maken van zilver? Dat kan ook met zilverklei. Zilverklei is zilverstof met water en bindmiddel; het is dus niet klei met een zilverkleurtje, maar bijna volledig zilver. In de oven op 800 graden wordt het na het bewerken en drogen afgebakken waarna je je eigen ontworpen sieraad in zilver in handen hebt. Een mooi proces met zeer verrassende resultaten! Het is niet alleen gezellig, maar ook mooi om een eigen ring, hanger, of oorbellen te maken. Er zijn ook vormen en structuren beschikbaar, dus je kan het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Supercreativiteit is dus niet persé vereist en er is geen voorkennis nodig.

Kneedbaar zilver – ook wel Art Clay Silver genoemd – ziet eruit als gewone klei, het voelt ook ongeveer zo, het is even plastisch, maar bestaat uit zilverstof, water en bindmiddel. Je kan er elke vorm aan geven die je zelf wilt door te boetseren, uitrollen, modelleren, drogen, vijlen, enz. Dit geeft ontzettend veel mogelijkheden bij het maken van je eigen ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan een hanger, een ring, oorbelletjes of een broche. Tijdens het drogen en afbakken verdwijnt het water en bindmiddel waardoor een bijna vol zilveren sieraad overblijft.

  • zilverklei - resultaat van een workshop

In deze workshop maken we eerst een ontwerp in oefenklei. Daarna starten we met de zilverklei. Je werkstukken worden tijdens de les afgebakken, zodat je ze onmiddellijk mee naar huis kan nemen. Je hebt geen voorkennis nodig. Creativiteit is leuk, maar ook geen vereiste. Er zijn voorbeelden en sjablonen aanwezig. Zilverklei is wel zachter en brosser dan 925 zilver, dus qua ontwerp moet je daar wel rekening mee houden.

Sommige mensen koppelen het werken met zilverklei aan edelsmeden; dit is echter niet het geval. Zelf gebruik ik het wel in combinatie met mijn eigen edelsmeedwerk, maar mijn eigen collectie bestaat met name uit 925 zilver (wat in de meeste gevallen wordt toegepast bij sieraden) en goud. Het werken met zilverklei gaat echt heel anders in zijn werk en is mooi om een heel eigen creatie van te maken. Het werkt bijna net als klei. Wat Siering aanbiedt zijn basisworkshops. Je maakt kennis met het materiaal en maakt een eigen sieraad. Daarbij kunnen zirconia steentjes gebruikt worden die meegebakken worden in de oven. Mocht je interesse hebben in een vervolgworkshop dan kan dat in overleg geregeld worden.

Workshop info

  • Duur van de workshop: ruim 4 uur
  • Prijs per persoon per 1 oktober 2021: € 85,- De prijs is inclusief 10 gr. Art Clay Silver, gebruik van gereedschappen en koffie, thee met wat lekkers. Tegen meerprijs is er de mogelijkheid om meer zilverklei, een collier of zirconia steentjes en/of andere fournituren te verwerken.
  • Per workshop 4 – 6 personen. Voor grotere groepen – bijvoorbeeld een teamuitje – kan Siering Edelsmeden op locatie komen.

Heeft u interesse of verdere vragen? Contact opnemen kan via contact@siering.nl of bel met 06 29381482. Aanmelden kan via de mail onder vermelding van uw NAW gegevens en de gewenste datum.

Vrijgezellen of jubileum workshop

  • Prijs per persoon per 1 oktober 2021: € 70,-
  • Duur van de workshop: 3 uur
  • Per workshop 4 – 6 personen

Samen een sieraad maken voor de aanstaande bruid of de jubilaris kan ook. Ieder maakt een kraal voor aan haar collier of armband. Deze workshop duurt ongeveer 3 uur. Er worden (pandora style) kralen gemaakt. Deze workshop is inclusief 5 gram zilverklei per deelnemer, rubberen collier of armband voor de bruid/jubilaris en koffie/ thee met iets lekker.

© 2021 Siering Edelsmeden

Thema door Anders Norén