Siering Edelsmeden

WELKOM IN HET ATELIER

Herinneringssieraden

Een herinnering in een sieraad gevat

Een sieraad heeft vaak een emotionele waarde voor de drager. Dit geldt helemaal voor gedenksieraden. Het is belangrijk hier de tijd voor te nemen en er rustig over na te denken om tot een vorm te komen die bij u past. Siering Edelsmeden kan u daarbij helpen door in een persoonlijk gesprek uw wensen en herinneringen te combineren met de verschillende mogelijkheden en technieken om te komen tot een passende invulling.

  • van 2 trouwringen 1 gemaakt met 7 diamantjes voor elk kleinkind - scharnierring

Troost

Door met elkaar in gesprek te gaan komen vaak verhalen en dierbare herinneringen naar boven. Het biedt troost om te praten over de momenten die samen zijn beleefd – hoe klein of groot ook. Dit kan dan zelfs in symboliek terug komen in het sieraad. Dit kan dan in symboliek terug komen in het sieraad, of beeldend worden gevat in goud of zilver waardoor het een nog persoonlijker sieraad wordt. Inscripties kunnen worden behouden tot en met de mogelijkheid de sieraden helemaal om te smelten tot een nieuw sieraad naar wens.

Siering kan een sieraad maken volgens uw wensen, maar niet altijd is iemand drager van sieraden. Dan kan de herinnering aan een dierbare ook op een andere manier vormgegeven worden. Bijvoorbeeld in de vorm van een gedenklijstje of een klein object met daarin het verwerken van de trouwring, het verwerken van een foto, de rouwkaart, een symbool of eigen idee.
Daarnaast zijn er ook verschillende technieken om een as-sierraad of een sieraad met een vingerafdruk te maken.

Kortom U kunt bij mij terecht voor:

  • Vervaardigen van persoonlijke sieraden met/van het sieraad van de dierbare
  • Vervaardigen van een sieraad met vingerafdruk
  • Vervaardigen van een sieraad met as of haar van de overledene
  • Samenstellen en vervaardigen van een gedenklijstje of klein object
  • Het laten slijpen van een portret in camee
  • Het laten graveren van een tekst in een edelsteen naar wens
  • Het laten slijpen van een hart van edelsteen naar wens
  • Herstellen of vermaken van sieraden en objecten

U kunt contact met ons opnemen voor nadere uitleg en/of een afspraak via tel.nr. 06 29381482 of contact@siering.nl. Indien gewenst komen we op afspraak bij u thuis om de mogelijkheden te bespreken.

© 2021 Siering Edelsmeden

Thema door Anders Norén