Siering Edelsmeden

WELKOM IN HET ATELIER

Even voorstellen

“Je kunt met sieraden veel uitstralen. Vaak worden ze gezien als luxe voorwerpen die niet nodig zijn, maar een sieraad is zoveel meer. Het sieraad vertelt over de mensen die het dragen en hun doen en laten. Met een sieraad kun je dierbare herinneringen koesteren, het markeert de mijlpalen in het leven.”

Marjan Unger – kunsthistorica, docent en sieraadverzamelaar – 1946 / + 27 juni 2018

Onder de naam Siering Edelsmeden werk ik – Ingeborg Sturre – aan een collectie sieraden en objecten met een geheel eigen gezicht. Meer dan twintig jaar ben ik met dit kleinkunstvak bezig. Sinds mei 2013 heb ik een eigen atelier en werk ik met name in opdracht.

Mijn stijl is niet te vatten in een bepaalde richting. Van strakke tot meer natuurlijke vormen verschillen de ontwerpen tot nu toe enorm. Vooral het verschil in structuren binnen 1 werk geeft vaak verrassende en eigenwijze sieraden wat veel mensen aanspreekt. Een sieraad uitzoeken gebeurt op afspraak zodat we de tijd hebben om tot een ontwerp te komen. Dit kan naar aanleiding van eerdere ontwerpen uit de collectie, oftewel het schetsboek en fotoboek, of door een door u aangereikt idee wat ter plekke verder uitgewerkt kan worden. In gesprek komen we vaak tot nieuwe ideeën. Hierbij luister ik goed naar wat u aanspreekt, maar ook heel belangrijk, juist niet mooi vindt. Op deze manier komen we gezamenlijk – ook bij mensen die niet een vastomlijnd idee hebben – tot een passende invulling. Laat u verrassen door uw eigen inbreng en creativiteit!

Edelsmeden is de verzamelnaam voor goud- en zilversmeden. Een goudsmid specialiseert zich vooral in sieraden – zowel goud als zilver als andere metalen en materialen. Een zilversmid maakt gebruiksvoorwerpen – zoals bijv. schalen, kandelaars, bestek, etc. Edelsmeden is een vak, de opleiding is in Schoonhoven te volgen. Maar er zijn ook velerlei cursussen om zelf ontworpen sieraden te maken. Het is een eeuwenoud en prachtig ambacht en toegepaste kunstvorm. Je denkt, creëert en leert allerlei technieken om tot het gewenste resultaat te komen. Maar bovenal neem je de tijd, want het is een vak wat je niet zomaar onder de knie hebt. Er zijn diverse edelmetalen, vele technieken, vormgeving in combinatie met het daadwerkelijk maken, en een enorme diversiteit aan afwerkingsmogelijkheden. Siering Edelsmeden werkt met name aan sieraden, maar heeft inmiddels ook diverse objecten gemaakt en gerepareerd.

Voor een impressie van mijn werk kunt u kijken onder collectie. Op de facebook en Instagrampagina van Siering wordt regelmatig nieuw werk gepresenteerd en is te volgen waar het werk wordt geëxposeerd. Voor specifieke vragen kunt u contact opnemen via 06 29381482, of mailen naar contact@siering.nl

Kortom u kunt bij mij terecht voor:

  • Vervaardigen van persoonlijke sieraden en objecten naar uw of mijn ontwerp
  • Vervaardigde collectie sieraden in gelimiteerde oplage
  • Herstellen of vermaken van sieraden en objecten
  • Het ontwerpen en maken van relatiegeschenken

Van maandag t/​m zaterdag kunt u op afspraak terecht. Heeft u vragen? Neem gerust contact op.

Siering Edelsmeden is lid van / werkt samen met:

      

© 2020 Siering Edelsmeden

Thema door Anders Norén