Herinneringssieraden

Een herinnering in een sieraad gevat

Een sieraad heeft vaak een emotionele waarde voor de drager. Dit geldt helemaal voor gedenksieraden. Het is belangrijk hier de tijd voor te nemen en er rustig over na te denken om tot een vorm te komen die bij u past. Siering Edelsmeden kan u daarbij helpen door in een persoonlijk gesprek uw wensen en herinneringen te combineren met de verschillende mogelijkheden en technieken om te komen tot een passende invulling.

Troost

Door met elkaar in gesprek te gaan komen vaak verhalen en dierbare herinneringen naar boven. Het biedt troost om te praten over de momenten die samen zijn beleefd, het karakter van iemand, hoe klein of groot ook. Dit kan dan zelfs in symboliek terug komen in het sieraad. Bijvoorbeeld door het behouden van de inscripties, of juist het goud van beide trouwringen met elkaar te verbinden of versmelten. ‘Voor altijd aan elkaar verbonden’ krijgt dan naast een praktische invulling ook een sterk figuurlijke betekenis.

 

Siering kan een sieraad maken volgens uw wensen, maar niet altijd is iemand drager van sieraden. Dan kan de herinnering aan een dierbare ook op een andere manier vormgegeven worden. Bijvoorbeeld in de vorm van een gedenklijstje of een klein object met daarin het verwerken van de trouwring, het verwerken van een symbool of eigen idee, maar er zijn ook verschillende technieken om een assierraad of een sieraad met een vingerafdruk te maken.

U kunt contact met ons opnemen voor nadere uitleg en/of een afspraak via tel.nr. 06 29381482 of siering@online.nl. Indien gewenst komen we op afspraak bij u thuis om de mogelijkheden te bespreken.

  • Ring met vingerafdrukken