Siering Edelsmeden

WELKOM IN HET ATELIER

Schoonmaaktips

Afhankelijk van het gebruik zullen sieraden na verloop van tijd een opknapbeurt nodig hebben. Dit kan gaan om het schoon maken, maar soms is ook een reparatie of oppoetsbeurt door de edelsmid nodig. Voor dit laatste kunt u uiteraard ook bij Siering terecht. Voor het schoonmaken geven we u onderstaand wat tips.

Algemene schoonmaakregels

Veel mensen realiseren zich niet dat make-up, parfum, haarverzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen sieraden en metalen kunnen beschadigen. Natuurlijk is voorkomen beter dan repareren, dus af en toe schoonmaken is geen overbodige luxe. Er zijn veel verschillende producten op de markt voor het reinigen van uw sieraden, zorg er altijd voor dat u het juiste product heeft voor het type sieraad (en met name edelsteen!) dat u wilt schoonmaken.

Als het sieraad gelijmde stenen bevat, dompel het dan niet onder in warm water. Dit kan de lijm aantasten die de stenen op zijn plaats houdt. Gebruik in plaats van warm water een vochtige doek. Worden de stenen op zijn plaats gehouden door metalen setting? Dan kunt u gerust het sieraad onderdompelen in (warm) water. Let er wel op dat plotselinge temperatuurverschillen alsnog scheuren kunnen veroorzaken in stenen. Als het sieraad geen stenen bevat kunt u het gerust in water onderdompelen. Heet water is zelfs ook mogelijk.

Klik op een item in het menu voor verdere tips.

© 2020 Siering Edelsmeden

Thema door Anders Norén