Siering Edelsmeden

WELKOM IN HET ATELIER

nieuws

1 oktober – Siering gaat in november weer starten met het geven van de workshops. Klik hier voor een overzicht van de verschillende workshops. Tijdens de open atelierdagen zal er ook een lijst beschikbaar zijn om in te schrijven. Individueel inschrijven kan ook.

23 september – De eerste twee weekenden in oktober doet Siering Edelsmeden weer mee met de Atelierroute Weerribben-Wieden. Dit jaar doen 47 kunstenaars mee; een recordaantal. Dat wordt moeilijk kiezen, maar wij hopen natuurlijk dat wij ook op uw bezoeklijstje komen te staan.
De meeste ateliers zijn open 2, 3, 9 en 10 oktober van 12.00 – 18.00 uur. Op de website kunt u voor de zekerheid checken of de adressen die u wilt bezoeken alle dagen open zijn.

Bij Siering is de collectie te zien met een nieuwe serie oorbellen en hangers. De nieuwe graveermachine zal weer draaien met voorbeelden wat er mogelijk is. Ook eigen lijntekeningen kunnen bijvoorbeeld op aanvraag in zilver of goud worden gegraveerd. Daarnaast geeft Ingeborg demonstratie van verschillende technieken om te laten zien wat erbij komt kijken om een sieraad te vervaardigen.
https://atelierroutesteenwijkerland.nl/deelnemer/ingeborg-sturre/

31 mei 2021 – Er wordt gewerkt aan een prachtige nieuwe website en webshop met de mogelijkheid om uw eigen sieraad te ontwerpen/ te laten graveren. Deze stap wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

20 mei 2021 – Vanaf 20 mei mag de expositie ‘De Zevensprong’ in Galerie Steenwijk open! Dit is de eerste expositie dit jaar waaraan Siering Edelsmeden kan deelnemen vanwege alle coronamaatregelen. Feest dus! Wees welkom om te komen kijken (ma-vr 13.30-17.00 uur en za. 10-12.30 uur). Meer informatie is te vinden op hun website.

7 en 8 mei 2021 – Deze vrijdag en zaterdag van 10.00 – 17.00 uur is het atelier open zonder afspraak. Voor kleine en grote unieke kadootjes voor moederdag of een mooi feesttasje met een kadobon naar wens. De collectie bestaat uit handgemaakte sieraden van goud en zilver met een diversiteit aan edelstenen. Wees welkom!
NB: mocht u op deze tijden niet kunnen komen, bel dan voor een afspraak via 0629381482.

april 2021 – Siering Edelsmeden gaat in de loop van de tijd verschillende video’s maken over het werkproces. We hebben gemerkt dat klanten het mooi en leuk vinden om te zien hoe van hun oud goud een nieuw sieraad gemaakt wordt. Vandaar ontstond het idee dit in beeld vast te leggen. Deel 1 is gepubliceerd ‘van oud goud naar gouden draad’ en te bekijken op ons Youtube-kanaal.

26-2-2021 – Vanaf 3 maart is het weer mogelijk om op afspraak het atelier te bezoeken. De mogelijkheid tot winkelen op afspraak komt bij de reeds bestaande mogelijkheid dat Siering open is voor reparaties en onderhoud aan sieraden en de mogelijkheid om bestelde sieraden af te halen. Maak een afspraak via 0629381482 of mail naar contact@siering.nl

Het geven van workshops zal vanaf mei – tenzij de maatregelen het niet toelaten – bij beter weer worden aangeboden buiten bij het atelier zodat de 1,5 meter kan worden gewaarborgd. Over de gastlessen voor Scala is helaas nog geen duidelijkheid.

13-01-2021 – Het is nog steeds mogelijk iets bij Siering te bestellen, of te laten maken. Heeft u een specifieke vraag voor een sieraad, neem dan gerust contact op (tel: 06 29381482 of mail: contact@siering.nl). We kunnen ook foto’s van sieraden doorsturen om het zoeken gemakkelijker te maken. Op Facebook en Instagram is een video van sieraden uit de collectie te zien waaruit u kunt kiezen. Daarnaast werkt Siering in het eigen atelier zoveel mogelijk door aan werk in opdracht.

15-12-2020 – Het blijft aanpassen en flexibel werken, maar we kunnen in het atelier nog steeds doorwerken. Sieraden kunnen worden opgehaald met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Alles gaat op afspraak – zoals iedereen dat al gewend was – en hooguit 1 persoon. Verder wordt gevraagd een mondkapje te dragen en de handen te desinfecteren. Versturen per post kan natuurlijk ook. Voor vragen kunt u bellen met 0629381482 of mailen met contact@siering.nl

We proberen zoveel mogelijk opdrachten voor de Kerst af te maken. Daarna zijn we (tussen Kerst en Oud&Nieuw) even op feestdagenreces.

24 november 2020 – Het geven van de workshops is helaas nog steeds niet mogelijk. Wel kunt u onder voorbehoud een datum reserveren vanaf april 2021. Kijk onder ‘workshops & data’ voor alle informatie. Voor vragen kunt u contact opnemen via 0629381482, contact@siering.nl. Voor foto’s en updates kunt u ook kijken op onze Facebook en Instagrampagina.

7 oktober – Siering mag 4 gastlessen verzorgen als gastdocent bij Scala bij de cultuurklas van De Eekeringe. Daarnaast staan er 2 series lessen gepland in Meppel en Steenwijk voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Opgeven en meer informatie kan via: https://ontdekscala.nl/vrije-tijd/

3 juli – Er gaan weer wat exposities open. Kijk op de Agenda voor de activiteiten.

8 april 2020 – De Lente expositie van Kunstwerk in de Stellingen is stop gezet en vooralsnog verschoven naar de zomer expositie. Verdere activiteitenverschuivingen vanwege de corona-maatregelen zijn te vinden onder het kopje ‘Agenda’

13 maart 2020 – De workshops van Siering Edelsmeden zijn tot nader orde uitgesteld in verband met de maatregelen rondom het coronavirus.

1 maart 2020 – Siering Edelsmeden neemt deel aan de lente-expositie van Kunstwerk in de Stellingen. De officiële opening is op zondag 8 maart om 14 uur in de voormalige Rijks Rietvlechtschool.

27 januari 2020 – Vrijdagmiddag 28 februari is er nog plek voor 2 personen bij de workshop ‘je eigen sieraad van zilver’. Individuele inschrijving is ook mogelijk. Klik hier voor meer informatie en opgeven.

8 januari 2020 – Start van 2020! Iedereen veel geluk, wijsheid en gezondheid gewenst voor het nieuwe jaar! Op de site een frisse lijst van workshopdata en voor Siering het eerste half jaar een aantal exposities. Kijk onder ‘agenda‘ voor het overzicht van plekken waar de collectie te bekijken is.

27 november 2019 – Er is nog plek om de workshop komende zaterdag te volgen. Wilt u zeker zijn van deelname, mail dan naar info@siering.nl onder vermelding van uw NAW-gegevens en met hoeveel personen u wilt komen.

1 oktober 2019 – Siering Edelsmeden staat 12 en 19 oktober op 2 open dagen in de regio rondom het thema ‘herinneringssieraden’. Kijk onder ‘agenda’ voor meer informatie en de locatie. Op een ander moment langskomen met persoonlijke vragen mag natuurlijk ook.

30 september 2019 – Siering Edelsmeden doet dit keer niet mee aan de open dag van Grenzeloos Ambachtelijk (zondag 6 oktober van 11 – 17 uur) en de Atelierroute Steenwijkerland (zaterdag en zondag van 11 – 17 uur)

21 sept. 2019 – Siering Edelsmeden gaat een inloopdag voor de workshop zilver organiseren. Klik voor meer informatie op het bericht op de hoofdpagina.

20 sept. 2019 – De beschikbare data voor de workshops zijn bijgewerkt. Reserveren kan nu al tot zomer 2020. Wees er snel bij om zeker te zijn van een plekje. Mail naar siering@online.nl met uw NAW-gegevens en de gewenste datum.

Verder Bericht

© 2021 Siering Edelsmeden

Thema door Anders Norén